top of page
Paar mediteren
Adem-workshop

Hack je
zenuwstelsel

 • Krijg grip op je stress-niveau
 • Help je buik terug in balans te komen
 • Het resultaat: meer rust, regie en darmgezondheid

Wist je dat stressregulatie essentieel is voor een goede gezondheid? Je kunt namelijk geen homeostase kunt bereiken (balans in alle cellen) bij aanhoudende stress.

En wist je ook dat mensen met darmklachten en andere chronische aandoeningen verhoogde stresslevels hebben? Alle reden om aan de slag te gaan met het verlagen van je stressniveau.

 

Tot voor kort dacht men dat we geen toegang hadden tot ons autonome zenuwstelsel, het systeem dat zorgt voor onze stress-responsen. Maar inmiddels weten we dat er meerdere ingangen zijn om dat systeem te ‘hacken’. Een van die ingangen is je ademhaling. In deze workshop leren we je grip te krijgen op je stresslevels via je adem.

Image by Uday Mittal
Foto Nervus Vagus van internet.jpg

Jouw ademhaling heeft directe invloed op je lichaam: via je zenuwstelsel (zie de afbeelding hiernaast van de nervus vagus) is er een link tussen de ademhaling en je stress-systeem. De impact daarvan is zeer breed. Onder andere je hartslag, je bloeddruk en je beleving van onrust kun je hiermee beïnvloeden.


Maar ook je spijsvertering is verbonden met je stresssysteem. Als er acute stress heerst, wordt de spijsvertering geremd. En dat is fijn, want stel je eens voor dat je acuut moet vluchten of vechten. Het is dan veiliger als je al je energie kunt besteden aan overleven, namelijk wegkomen of winnen.

De spijsvertering is daarbij minder van belang en wordt dan automatisch ‘on hold’ gezet. Dat kan zich uiten in de vorm van acute diarree (het lichaam moet zich legen voor een inspanning) of van verstopping (het lichaam gaat in de kramp en het de energie, maar ook de ontlasting, kan niet doorstromen).

 

In het dagelijks leven is er vaak sprake van aanhoudende stress. Helaas heeft chronische stress ook een ongezonde impact op onder meer de darmen. En dat komt je spijsvertering niet ten goede.

Met de ademhaling kun je daar direct invloed op uitoefenen. Met de juiste ademhalingsoefeningen krijgt je zenuwstelsel het signaal dat je veilig bent. En dan mag de spijsvertering weer in balans komen.

 

Kortom, met ademhalingsoefeningen kun je invloed uitoefenen op de conditie en werking van je darm.

Eric en Elda.jpg

Wie zijn wij?

Coach en ademtherapeut Eric helpt mensen uit hun hoofd en in hun lijf komen. Hij werkt op het snijvlak van lichaam en geest, en geeft naast ademworkshops en coaching ook ijsbad-sessies.

 

Lichaamsgericht coach en schrijver Elda kreeg 25 jaar geleden de diagnose Crohn. In die tijd probeerde ze alles uit om zich beter te voelen. Werken op het snijvlak van lichaam en geest leverde haar het meeste op: meer energie, rust en gezondheid. Haar methoden deelt ze nu ook met anderen via haar boek, coaching en workshops. 

Wat gaan we doen?

In deze workshop gaan we aan de slag met 7 verschillende oefeningen en een ontspanningsmeditatie op basis van de ademhaling. Je leert oefeningen die je ook zelf thuis kun blijven doen. Met deze workshop krijg je meer grip op je eigen lijf.

Voor wie is het?

Deze workshop is voor iedereen die lichamelijke klachten ervaart en graag invloed wil leren uitoefenen op zijn, haar of hun lichaam en geest. Ook als je geen last hebt van je darmen is deze workshop zeer aansprekend en leerzaam. Het kunnen 'hacken' van je stress-levels werkt preventief en is goed voor elke persoon die in onze snelle, westerse 24-uursmaatschappij leeft.

Samen geven we jou de tools voor meer rust en balans!
Ben je er klaar voor?

Mockup nieuw.jpg

Het boek

Wil je alvast zelf wat stappen gaan zetten richting minder stress en meer balans in je leven? Koop dan hier het boek over chronische klachten dat Elda schreef. 

Hoofdstuk 2, en stap 2 van haar methode, gaat over het belang van stressregulatie en geeft je tientallen oefeningen om zelf aan de slag te gaan.

Kom goed voorbereid naar de workshop, lees hoofdstuk 2 vooraf en bereik daardoor tijdens de workshop diepere lagen in jezelf.

Image by Haley Phelps

Dus nog even in het kort:

 • Voor iedereen die worstelt met een chronische klachten of mensen die preventief willen werken
   

 • Twee gespecialiseerde trainers op het vlak van body & mind
   

 • Voor gemotiveerde mensen die meer rust en gezondheid wensen in hun leven
   

 • Contact met gelijkgestemden maar ook veel persoonlijke ruimte
   

 • Drie uur lang. Investering: 67 euro inclusief koffie, thee en iets lekkers.
   

 • Op vrijdag 14 juni van 13.00 - 16.00 uur
   

 • In Delft, Zuid-Holland

Elda paars shirt.jpg

Ben je erbij?

14 juni in Rijswijk (ZH)
13.00 - 16.00 uur
6 oktober in Rijswijk (ZH)
10.00 - 13.00 uur

Heb je nog meer vragen?

Stel ze hier. Misschien tot dan!

bottom of page