top of page

Boks je vrij!

Sterker met IBD en PDS

Wist je dat het onderdrukken van emoties ons ziek kan maken? Wanneer boosheid, angst en verdriet stelselmatig niet tot uiting komen, worden ze in ons lijf opgeslagen. Zo’n hogedrukpan kan op den duur fysieke klachten veroorzaken – onder meer in de darm.

 

Uit onderzoek blijkt bovendien dat het opkroppen van emoties onze darmflora negatief beïnvloedt. Het uiten van positieve gevoelens daarentegen zorgt voor de groei van goede bacteriestammen. Genoeg reden om bij darmklachten te zorgen voor een soepele doorstroom van emoties.

Boks-coaching kan je hier op een veilige, laagdrempelige manier bij helpen. Tijdens een sessie ontdek je blokkades, hef je die op een speelse manier op en help je daarmee je darmgezondheid een handje. Ook leer je met boks-coaching je gezonde grenzen aanvoelen. Het durven aangeven van zo’n grens vergroot je innerlijke kracht.

Bij een chronische darmaandoening kun je het gevoel krijgen dat niet jij, maar je ziekte de regie heeft. Het kan soms zelfs voelen alsof je jezelf bent kwijtgeraakt. Ook kun je moedeloos, wanhopig, angstig of boos zijn bij klachten en vermoeidheid. Met boksen pak je die regie terug en zet je jezelf weer op nummer 1.

IMG_4223_edited.jpg
IMG_4914.jpeg

In een reeks van vier workshops bundelen Elda Dorren en Gayle van Krevelen, allebei coach, ervaringsdeskundige met Crohn en bokser, hun krachten. Ze gebruiken deze sport – zowel bij zichzelf als bij cliënten - als middel om grenzen te verkennen, emoties los te maken en psychologische veerkracht te vergroten. Dat doen zij tijdens deze workshops in een veilige setting en met veel 1-op-1 aandacht.

In contact met je lijf ben je bewuster van je patronen en kun je ze eenvoudiger doorbreken. Boks-coaching werkt niet alleen snel, maar maakt het geleerde ook toepasbaar in je dagelijks leven. Het resultaat is een vrij, krachtig, beter gevoel in zowel hoofd als lijf. 

 

Ga jij de uitdaging aan?

Praktisch:

 

  • Workshop boks-coaching van 2 uur

  • Voor mensen met IBD en PDS

  • Twee ervaringsdeskundige coaches

  • Een groepje van 10-12 mensen

  • Bokshandschoenen zijn aanwezig

  • Toilet in de buurt

  • Geen boks-ervaring nodig

  • Kosten: 67 euro per workshop

Workshop 1:

 

Maak je emoties los

 

Vermoed je dat er nog wat onverwerkte emoties in je borrelen? En wil je op een veilige manier onderzoeken welke? In een twee uur durende workshop gebruik je boksen als instrument om te ontdekken wat er nog vastzit aan emoties, en leer je die gedoseerd te ontladen. Inclusief instructie van de boks-basics door gediplomeerd trainer Gayle.

 

Vrijdag 22 maart 10.00 - 12.00 uur SOEST

(RUIME BESCHIKBAARHEID)

Zondag 24 maart 10.00 – 12.00 uur ROTTERDAM

(LAATSTE (1) KAART!)

 

Workshop 2:

Jij op nummer 1

 

Mag jij er helemaal zijn? Of word je nog deels geleefd door je ziekte, je omgeving of belemmerende overtuigingen? In een twee uur durende workshop leer je voelen waar je gezonde grenzen liggen en hoe je op een fijne manier je eigenheid bewaakt. Inclusief instructie van de boks-basics door gediplomeerd trainer Gayle.

 

Vrijdag 19 april 10.00 - 12.00 uur SOEST

(RUIME BESCHIKBAARHEID)

Zondag 21 april 10.00 – 12.00 uur ROTTERDAM

(LAATSTE 3 KAARTEN)

Ben je erbij?

Resultaat:

Steviger staan
Meer rust in je hoofd
Een bevrijd gevoel 
Meer energie

Heb je vragen, of wil je op de wachtlijst voor een volgende serie workshops?

bottom of page