top of page

Herken jij jezelf hierin?

 • Heb je de ziekte van Crohn of colitis ulcerosa 
  en kom je maar niet van je vermoeidheid af?

   

 • Merk je dat je nog te veel stress in je leven
  en drukte in je hoofd hebt?

   

 • Heb je wel eens sombere gedachten over je ziekte?
   

 • Heb je alles geprobeerd en lukt het toch niet
  om écht lekker in je vel te zitten?

 

 • En voel je ook dat er méér mogelijk is?
   

 • Dat je, ondanks je ziekte, meer energie kunt hebben?
   

 • Dat je echte balans kunt vinden?
   

 • En je fijnste leven kunt leven?

Ohzomooi - Elda_edited.jpg

Dan is het IBD-mentorship misschien wel iets voor jou

Image by Josh Calabrese

Dit kun je allemaal bereiken:

 • Meer acceptatie

 • Meer rust in je hoofd

 • Meer regie

 • Meer energie

 • Meer persoonlijke kracht

 • Meer balans

Wat houdt het IBD-mentorship in?

In het kort:

Drie maanden 1-op-1-coaching (twee sessies per maand)

Samen werken aan een zelfgekozen coachdoel

Live in mijn praktijk of via videobellen

 

Wat meer informatie:

Ik ontwikkelde mijn eigen methode voor mensen die net als ik IBD hebben. Dat deed ik vanuit evidence based coachmethodes als ACT (Acceptance and Commitment Therapy), maar ook TA (transactionele analyse), Voice Dialogue, Systemisch Werk, NLP, oplossingsgericht coachen en meer.

In mijn praktijk kwamen vaak bepaalde thema’s naar voren waar mensen met Crohn en colitis behoefte aan hadden, zoals acceptatie, regie, persoonlijke kracht en grenzen stellen. Die komen dus ook veel aan bod. Maar de coaching is natuurlijk altijd persoonlijk en op maat: je bepaalt zelf wat je wilt bereiken en daar gaan we mee aan de slag.

Elda portret klein.jpg

Over mij

Toen ik begin twintig was kreeg ik de diagnose Ziekte van Crohn. Een leeftijd waarop veel IBD’ers te horen krijgen dat ze een chronische aandoening hebben en waarop dat juist heel ver staat van hun droomleven.

 

Heel lang bleef ik in de ontkenning. Daarna kwamen boosheid en verdriet. Jarenlang liet ik mijn leven bepalen door mijn ziekte, maar ook door andere elementen in mijn leven.


Pas toen ik een coachtraject inging, ontdekte ik hoe het ook anders kon: dat ik echt de regie over mijn eigen leven kon pakken. Dat ik de kapitein was op mijn eigen schip. Ik wist toen ook wat ik níet wilde, maar langzaamaan begon ik ook te ontdekken wie ik wél wilde zijn. En hoe ik dat kon bereiken.

Vanuit die gedachte, en gesterkt door wetenschappelijk onderzoek naar onder meer ACT – specifiek voor IBD’ers – ontwikkelde ik mijn eigen coachmethode, die ik nu met veel succes toepas in mijn praktijk in Rotterdam.

 

Ik rondde alle opleidingen af bij het gerenommeerde opleidingsinstituut NONONS tot en met de Coach Expert op Europees senior niveau (expert level). Ook ben ik aangesloten bij de Nederlandse Orde voor Beroepscoaches, NOBCO.

Wat cliënten over mij zeggen:

Foto%20SB_edited_edited.jpg

Simone, 49

Toen ik aan het IBD-mentorship begon was ik heel ziek, emotioneel en moe. ​Elda heeft me handvaten gegeven om te mogen zijn wie ik ben, op te komen voor mijzelf,  dingen te leren accepteren, en de controle af en toe los te laten. Inmiddels heb ik grote stappen gemaakt en zit ik beter in mijn vel. Ik ben dankbaar voor Elda’s ondersteuning!

Foto Peter.jpeg

Peter, 46

Na het coachtraject met Elda 

voel ik meer rust en balans in mijzelf, ga makkelijker om met situaties als het anders loopt dan verwacht en kan ook weer meer genieten van wat ik doe.

Bedankt Elda, het was de investering in mijzelf meer dan waard!

Foto%20JvK_edited.jpg

Janneke, 37

Dankzij haar eigen ervaring met IBD begrijpt Elda als geen ander waar je mee worstelt.  Tijdens haar mentorship heb ik meer vertrouwen in mezelf gekregen, sta ik sterker in mijn schoenen in het nemen van beslissingen en - als het gaat om colitis ulcerosa - heb ik nu handvatten in huis om de regie te pakken.

Wil je weten wat IBD-coaching voor jou kan betekenen?
Boek hier dan vrijblijvend en gratis een kennismaking

Hoe gaat dat in z’n werk?

 

We maken dan een afspraak voor een gratis intakegesprek. Dat kan telefonisch, via videobellen of live in mijn praktijk.

 

Tijdens de intake kijken we samen wat je graag wil bereiken, leg ik uit hoe we dat kunnen doen. Ook kijken we of er een klik is – dat is erg belangrijk.

Formulier kennismaking
bottom of page