top of page
Acceptatiedag marcos-paulo-prado_edited_edited_edited_edited.jpg
Acceptatie-workshop

Lichter leven

 • Kom uit je hoofd en in je lijf
 • Verlies minder energieverlies door strijd tegen klachten
 • Minder zorgen, piekeren
 • Het resultaat: meer vrijheid, rust en plezier

​Wist je dat de meeste mensen met chronische klachten verzet voelen tegen die klachten? Dat is logisch: pijn, vermoeidheid en chronische klachten zijn niet fijn. Ons brein wil daarvan 'weg', in de vorm van piekergedachten, boosheid en vermijdend gedrag.

 

Maar wist je ook dat verzet veel kostbare energie kost, stress oplevert en je vaak zieker maakt?

Er is ook goed nieuws. Uit onderzoek blijkt namelijk dat werken aan acceptatie je kwaliteit van leven verhoogt. En wanneer je vriendschap sluit met je lijf kan dat zelfs zorgen voor klachtenverlichting.

 

Resoneert dit bij je? Lees dan verder, want dan is onze training Lichter Leven misschien iets voor jou.

Image by Simran Sood
Dupatta_edited_edited.jpg

Wil jij ondanks je chronische klachten je fijnste leven leiden? Wil jij uit je hoofd komen en meer contact maken met je lijf? In deze workshop geven Elda Dorren en Tessa Stolze je de tools om moeitelozer te leven: door vriendschap te sluiten met je lijf kun jij je authentieke leven gaan omarmen.

De training bouwt voort op Elda’s boek Omarm je Darm, holistisch handboek voor mensen met darmklachten. Maar iedereen die worstelt met chronische klachten (of die deze wil voorkomen) is welkom.

 

De eerste stap van haar methode is acceptatie. Strijd tegen je klachten – in de vorm van boosheid, ontkenning, piekergedachten - is een innerlijke strijd, want vechten tegen je klachten is vechten tegen jezelf: een strijd die je niet kunt winnen zonder energieverlies.

Elda Tessa presentatie.jpg

Wie zijn wij?

Pijncoach Tessa Stolze kreeg 8 jaar geleden zelf chronische pijn. Sindsdien werkt ze op het speelveld tussen lichaam en geest en biedt ze transformatieve coaching aan om mensen te helpen beter met hun pijn om te gaan.

 

Lichaamsgericht coach en schrijver Elda kreeg 25 jaar geleden de diagnose Crohn. In die tijd probeerde ze alles uit om zich beter te voelen. Werken op het snijvlak van lichaam en geest leverde haar het meeste op: meer energie, rust en gezondheid. Haar methoden deelt ze nu ook met anderen via haar boek, coaching en worskhops. 

Wat gaan we doen?

In de training gaan we aan de slag met oefeningen uit systemisch werk en lichaamsgerichte therapieën om niet alleen uit je hoofd en in je lijf, maar ook uit de kramp en in de flow te komen. Het lichaam is heel wijs, en geeft veel snellere en eerlijkere antwoorden dan je pratend, op het niveau van de ‘mind,’ ooit zult krijgen.

 

Het codewoord is moeiteloos: we helpen je in een veilige, intieme setting, te voelen waar het verzet zit en (een deel van) de strijd tegen je klachten te staken. Het resultaat: meer vrijheid, rust, en plezier.

Voor wie is het?

Deze workshop is voor iedereen die lichamelijke klachten ervaart en voelt dat het verzet ertegen nog te veel energie kost. Dat verzet kan komen in de vorm van piekeren, onrust, zorgen, vermijdend gedrag zoals bingen, ongezond eten, keihard werken of heel goed zorgen voor anderen en minder goed voor jezelf. 

 

Het is ook voor mensen met chronische klachten die weinig energie hebben, en zich afvragen op welke gebieden ze energie verliezen. Want verzet kost veel energie. Samen kijken we waar de 'lekken' zitten en wat je kunt doen om je darmen, pijn of iets anders kunt omarmen.

Samen zetten we jou in beweging richting een lichter leven!
Ben je er klaar voor?

WAT EERDERE DEELNEMERS VAN DE TRAINING ZEIDEN

“DE AFWISSELING TIJDENS DE TRAINING WAS PERFECT: DE JUISTE BALANS TUSSEN THEORIE EN DOEN, INDIVIDUEEL EN IN DE GROEP, MET EEN MOOIE SAMENWERKING TUSSEN ELDA EN TESSA"

ALICE

“HET DELEN MET ANDEREN BRENGT ZO VEEL VERLICHTING"

LINDSAY

“IK HEB GELEERD DAT IK WEL ZACHT BEN NAAR ANDEREN MET EEN CHRONISCHE ZIEKTE, MAAR HARD NAAR MEZELF. NU IS HET TIJD OM OOK ZACHT NAAR MEZELF TE ZIJN”

DORIEN

Mockup nieuw.jpg

Het boek

Wil je alvast zelf wat stappen gaan zetten richting een lichter leven? Koop dan hier het boek over chronische klachten dat Elda schreef. 

Hoofdstuk 1, en stap 1 van haar methode, gaat over het belang van acceptatie en geeft je tientallen oefeningen om zelf aan de slag te gaan.

Kom goed voorbereid, lees hoofdstuk 1 vooraf en bereik daardoor tijdens de workshop diepere lagen in jezelf.

Image by Aditya Saxena

Dus nog even in het kort:

 • Voor iedereen die worstelt met een chronische aandoening of pijn
   

 • Twee gespecialiseerde en ervaringsdeskundige trainers op het vlak van body & mind
   

 • Voor gemotiveerde mensen die hun fijnste leven willen leiden en zich van 'ballast' willen ontdoen
   

 • Contact met gelijkgestemden maar ook veel persoonlijke ruimte
   

 • Drie uur lang. Investering: 87 euro inclusief koffie, thee en iets lekkers.
   

 • Op 20 oktober 2024 van 14.00 - 17.00 uur
   

 • In Schiedam, Zuid-Holland

Elda en Tessa_edited.jpg

Ben je erbij?

20 oktober in Schiedam
14.00 - 17.00 uur

Heb je nog meer vragen?

Stel ze hier. Misschien tot dan!

bottom of page