top of page
Rust in je hoofd.
Balans in je leven.

Online IBD-traject

Tropical Leaves

Heb jij de ziekte van Crohn of colitis ulcerosa en wil je:
 

 • meer rust in je hoofd ervaren?

 • balans vinden tussen werk, privé en gezondheid?

 • weer de teugels in handen van je eigen leven?

 • meer tijd overhouden voor leuke dingen?

Meedoen minitraining.JPG

Mijn naam is Elda Dorren, Crohn-coach en lichaamsgericht coach.
Zelf kreeg ik zo'n 25 jaar geleden de diagnose IBD. Als expert-coach en ervaringsdeskundige ontwikkelde ik een methode voor meer balans in je leven met Crohn en colitis.

In 12 online modules deel ik alle tools en technieken die ik bij mijn 1-op-1-cliënten met veel succes toepaste.

3 maanden lang ga jij de regie nemen. Ik begeleid je daarbij. Je ontvangt wekelijks nieuwe opdrachten en uitgebreide uitleg, zodat je in 12 weken meer persoonlijke kracht, regie en acceptatie gaat ervaren.


Het resultaat: minder negatieve invloed van de ziekte op je leven, en meer ruimte voor de dingen die je echt belangrijk vindt.
Foto 21-04-2022 om 21.49.jpg
Herken jij jezelf hierin: 
 • Het gevoel dat je vaak moe bent, weinig energie en nooit genoeg tijd hebt?
   
 • Het idee dat je steeds maar in cirkels blijft draaien van pieker-gedachten, je vergelijken met anderen en je 'gewoon' willen voelen? 
   
 • De drang om steeds maar 'door' te moeten van jezelf, dat het lastig is om nee te zeggen, en te stoppen met zorgen, werken of rennen?
   
 • Het gevoel dat je vaak alleen staat in het ziek zijn?
   
 • Dat er daardoor geen balans is tussen tijd voor jezelf en voor anderen, tussen vrije tijd en werk, en tussen ziekte en gezondheid?
Berg opklimmen.jpg
Ik nodig je uit om je af te vragen waar je over vijf jaar bent en hoe het met je gezondheid, geluk en balans staat, als je geen actie onderneemt?
Want bedenk waar je over een paar jaar zou kunnen staan als je wél de regie pakt. Als jij ervoor gaat, je committeert aan je eigen gezondheid en je eigen geluk.
Groene bladeren

MAAND 1: WAT WIL ÍK EIGENLIJK?


De eerste weken gaan over waarden, dromen, hoe je je eigenlijk wilt manifesteren, hoe je je wilt voelen.  Maar ook over contact maken met jezelf, pas op de plaats maken en ontspannen. Kom tot bloei.

MAAND 2: WAT HOUDT ME TEGEN? 

De weken daarna gaan over belemmerende gedachten, gedragingen en onderliggende overtuigingen over jezelf, je leven en je ziekte. En over verzet versus acceptatie. Maak die reset.

MAAND 3: HOE KOM IK ER DAN WEL?

De laatste maand gaat over het bereiken van je doelen en leven naar je wat jij belangrijk vindt, met alle belemmerende overtuigingen en angsten ‘onder je arm’. Neem je ruimte in!

Hoe ziet het programma eruit? 

OVER MIJN IBD-TRAJECT

Carla (37)

807F9338-CA1D-40D0-BB2A-5EF117D77012_1_201_a.jpeg

Voordat ik aan het traject begon had ik vreselijk veel moeite met het accepteren van mijn ziekte. Ik was zo ziek dat ik nauwelijks meer van mijn gezin kon genieten: ik wist niet waar ik moest beginnen.


Toen kwam dit op mijn pad. Wat een eyeopener. Door de vragen en opdrachten werd al gauw duidelijk dat ik vooral mezelf in de weg zat met alles wat ik van mezelf moest en de negatieve gedachten wanneer iets niet lukte. Door dat om te buigen en situaties anders te benaderen heb ik nu veel meer rust.
 

Dankzij het IBD-traject van Elda ben ik ook veel bewuster bezig met wat ik graag wil en hoe ik dat kan bereiken. Ook maak ik nu voor elke week een schema. Met dit overzicht voorkom ik dat ik mezelf overvraag en weer meer klachten ervaar.

De opbouw van het traject is logisch en duidelijk. Door de opdrachten, waar steeds goede voorbeelden bij worden genoemd, kom je echt tot je kern. Het is soms confronterend, maar wel nodig om verder te komen.
 

Door het traject en de goede begeleiding van Elda heb ik nu mijn doelen helder en de weg ernaartoe. En misschien nog wel belangrijker, het is niet erg als de weg naar je doel bijgesteld moet worden. Ik zie dat nu niet meer als falen.
 

Elda, ik wil je ontzettend bedanken voor dit mooie traject! 

Myriam (59)

Ik heb vleugels gekregen! De oefeningen zijn eye openers waar ik veel positieve energie van heb gekregen .

Judith (45)

Ik zou willen dat ik al deze informatie gekregen had toen ik drie jaar geleden de diagnose kreeg in plaats van de afgelopen jaren alles zelf uit te zoeken.

Marianne (51)

Geen droge opsomming van regels maar doorleefde adviezen van iemand die weet hoe het is om IBD te hebben.

Alice (50)

Mijn ziekte (colitis ulcerosa) had nooit een plek in mijn leven. Daar had ik geen tijd voor en trouwens ook geen zin in. Maar na een periode waarin ik mezelf zwaar overvroeg – een opleiding naast werk en gezin – slikte ik steeds meer medicatie en had ik steeds minder energie. Ik verloor de grip op mijn lijf en gedachten.

Elda Dorren leer ik kennen op het juiste moment en ik ervaar al snel een klik. Met haar rustige stem spreekt ze duidelijke taal in haar IBD-traject. Herkenbaar, krachtig maar ook kwetsbaar. Elda praat over acceptatie en veranderprocessen. Ze laat me zien dat vermijden en accepteren niet hetzelfde zijn.

Ik volg de online training op mijn eigen tempo. Dat kan ook makkelijk want er is een afwisseling in video, podcast, uitleg en opdrachten. De onderdelen zijn confronterend en zetten me aan tot nadenken over mijn strategieën en coping, mijn wensen en doelen.

Ook zetten de opdrachten aan tot actie. Elke deelnemer aan de training doet dat naar eigen behoefte. Zo pas ik mijn voeding aan, minder ik mijn medicatie (in overleg met de arts) en besluit ik mijn nieuwe team in te lichten over mijn ziekte. Een ander zet weer andere doelen en actiestappen.

Elda is een meester in het doorzien van je vastgeroeste patronen en weet je telkens een zet in de juiste richting te geven. Mede door haar opdrachten die menigmaal met humor zijn doorspekt: dat blijft hangen, ook na de training. 

Dus nog even in het kort: 

 • Een online-programma van IBD-coach Elda Dorren met wekelijkse video’s, podcasts en opdrachten.
   

 • Gebaseerd op 20+ jaar ervaring met de ziekte van Crohn en tientallen therapieën en methodes gecombineerd met twee gedegen coach-opleidingen op Europees senior practitioner-niveau plus ervaring in een bloeiende coachpraktijk voor IBD’ers.
   

 • Niet enkel, maar grotendeels op basis van de evidence based methode ACT (Acceptance and Commitment Training). Het doel van ACT is psychologische flexibiliteit. Hoe? Je leert accepteren wat je niet kunt veranderen, en kunt gaan leven naar datgene wat belangrijk voor je is en je gelukkig maakt.
   

 • Doel: in drie maanden tijd meer regie over je leven, persoonlijke kracht en acceptatie in relatie tot je ziekte van Crohn of colitis ulcerosa

IMG_4934_edited.jpg
En dit alles voor slechts 147 euro.
Groene bladeren

De voordelen: 

 1. In je eigen tempo, vanuit huis, op je eigen moment

 2. Vanuit overal ter wereld: geen reistijd of stress

 3. Gemaakt door ervaringsdeskundige

 4. Inclusief besloten community met andere IBD'ers

 5. 12 wekelijkse modules voor de prijs van 1 live sessie

Wat er van jou nodig is?

DSCF1183.JPG
 • Zin om vooruit te komen, in actie te zijn, stappen te zetten.
   

 • Bereidheid om oefeningen wekelijks en soms dagelijks te doen, écht aan jezelf te werken.
   

 • Zeker twee uur per week actief bezig zijn met de online cursus.
   

 • Een financiële investering.

Dus: ga je een avondje uit eten?
Koop je een nieuw kledingstuk?

Of investeer je eenmalig
in je eigen gezondheid en geluk?

Yes! Je hebt de eerste stap gezet
op weg naar echte regie.

bottom of page