top of page

Veelgestelde vragen

01.

Wordt IBD-coaching vergoed door de verzekering?

Helaas wordt coaching nog niet vergoed door de Nederlandse zorgverzekeraars. Aan de ene kant is dat jammer, aan de andere merk ik dat cliënten ook graag de regie in handen willen houden en zich extra committeren aan het coachdoel als ze zelf de kosten dragen. Ik merk zelfs dat coachees gemotiveerder zijn en écht ervoor gaan als ze ook voor het traject betalen.

Tegelijkertijd zijn er tal van mogelijkheden om ondersteuning te krijgen in de kosten. Zo is er het persoonsgebonden buget of individueel keuze-budget van je werkgever en kun je de kosten van coaching aftrekken van de belasting als je zelfstandig ondernemer bent. Bovendien zijn er mogelijkheden om via het UWV mijn coaching gratis te krijgen, omdat ik ben verbonden aan CARE re-integratie. Vraag ernaar bij je contactpersoon bij het UWV waarbij je de naam CARE noemt.

02.

Kan ik ook voor 'gewone' coaching bij jou terecht?

Zeker wel! Ik ben gediplomeerd life coach op Europees expert niveau en een ervaren lichaamsgericht coach. Dus ik ben getraind om elke persoon, met elke coach- of levensvraag, te ondersteunen.

03.

Ik twijfel, kan ik het ook uitproberen?

Je bent van harte welkom voor een vrijblijvend kennismakingsgesprek, waarin we kijken wat jouw hulpvraag en coachdoel zijn, ik je meer uitleg over mijn coachmethode en we ontdekken of we een klik hebben. Na dat gratis gesprek kun je beslissen of je verder wilt.

04.

Heeft coaching ook positieve effecten op mijn gezondheid?

Veel van mijn cliënten ervaren klachtenverlichting, verkrijgen stabiliteit of kunnen afbouwen met medicatie. Maar alle mensen zijn verschillend, en dat geldt ook voor de ernst van darmklachten: sommige mensen hebben alleen last van krampen en af en toe diarree, en anderen zitten aan de zware medicatie en zijn al 12 keer geopereerd. Ik kan dus nooit garanderen dat een lichaamsgericht traject je klachten vermindert. Sommige mensen geven ook aan dat ze niet uit zijn op klachtenverlichting.

Wel is het zo dat iedereen een beter (liefdevoller) contact met het lijf leert hebben. Dat alleen al zorgt ervoor dat je je klachten anders ervaart en dat het ontdekken en doorbreken van blokkades je op de lange termijn meer gezondheid brengt.

 

Deze garantie is er altijd: dat jij na een traject bij mij een nieuwe relatie hebt met je lijf. Zonder strijd, met eenheid. Maar ook meer energie, minder piekeren en meer rust in het lijf worden genoemd door mijn coachees. Check de testimonials op de pagina over mij.
 

Gewone coaching?
Twijfel, uitproberen?
Positief voor gezondheid?
bottom of page