top of page

Veelgestelde vragen

01.

Wordt IBD-coaching vergoed door de verzekering?

Helaas wordt mijn coaching nog niet vergoed door de Nederlandse zorgverzekeraars. Aan de ene kant is dat jammer, aan de andere merk ik dat cliënten ook graag de regie in handen willen houden en zich extra committeren aan het coachdoel als ze zelf de kosten dragen. Ik merk zelfs dat coachees gemotiveerder zijn en écht ervoor gaan als ze ook voor het traject betalen.

Tegelijkertijd is het zo dat er tal van mogelijkheden zijn om ondersteuning te krijgen in de kosten. Zo is er het persoonsgebonden buget of individueel keuze-budget van je werkgever, kun je de kosten van coaching aftrekken van de belasting als je zelfstandig ondernemer bent, en zijn er bepaalde subsidies zoals deze als je bijvoorbeeld in de kunstsector werkt. Ook krijgen mensen in een reïntegratie-traject vaak de kosten van coaching vergoed door hun werkgever. Want werkgevers weten ook dat coaching verzuim tegengaat.

02.

Kan ik ook voor 'gewone' coaching bij jou terecht?

Zeker wel! Ik ben gediplomeerd life coach op Europees expert niveau en ben dus getraind om elke persoon, met elke coach- of levensvraag, te ondersteunen.

03.

Ik twijfel, kan ik het ook uitproberen?

Je bent van harte welkom voor een vrijblijvend intakegesprek, waarin we kijken wat jouw hulpvraag en coachdoel zijn, ik je meer uitleg over mijn coachmethode en we ontdekken of we een klik hebben. Na die gratis sessie kun je beslissen of je verder wilt.

04.

Heeft coaching ook positieve effecten op mijn gezondheid?

Het initiële doel van coaching bij IBD of een andere auto-immuunziekte is om de kwaliteit van leven te verhogen. Meer energie, minder piekeren, meer acceptatie, een fijner leven: dat is vaak de uitkomst van een IBD-mentorship. Check ook de testimonials op de pagina over mij.
Wel komt het voor dat iemand, na het volgen van het IBD-mentorship of het IBD-traject, zich zo lekker in zijn of haar vel voelt dat ze in overleg met het ziekenhuis langzaam medicatie gaan afbouwen. Maar dit is geen garantie, eerder bijvangst.

Gewone coaching?
Twijfel, uitproberen?
Positief voor gezondheid?
bottom of page