top of page

Het 1-op-1

IBD-mentorship

Bladeren schaduw
 • Heb jij de ziekte van Crohn of colitis ulcerosa en wil je minder last hebben van je ziekte en gebrek aan energie?

 • Wil je lekker in je vel zitten en een - binnen de beperkingen - 'normaal' leven leiden?

 • Heb je alle zelfhulpboeken al gelezen voor meer acceptatie, mindfulness en regie, maar lukt het niet om vooruit te komen?

 • Wil je meer kwaliteit van leven, minder frustratie en meer grip op je ziekte?

 • Wil jij leren hoe je meer balans in je leven brengt?

Ohzomooi - Elda.Klein-17.jpg

Mijn naam is Elda Dorren, life coach en IBD-coach. Ik heb zo'n 20 jaar de ziekte van Crohn. Vanuit mijn achtergrond als coach en ervaringsdeskundige heb ik een eigen methode ontwikkeld voor meer balans in je leven met IBD.

Ook ik was jarenlang niet in balans. Niet okee met mijn chronische ziekte.
De eerste tien jaar na mijn diagnose deed ik net alsof ik niks had. Ik, ziek? Ik feestte en werkte door. Dat was mijn manier om ermee om te gaan.

De periode daarna was ik boos. Heel boos. Alles was de schuld van die rotziekte. Ik wisselde tussen slachtoffer en kreng tegen de mensen om me heen. Het was geen pretje.
Pas na twee zware zwangerschappen met enorme opvlammingen en twee keer afkicken van hoge doseringen medicatie, kon ik beginnen aan het acceptatieproces en het pakken van regie.

Alle fouten die ik maakte, en alle stappen die ik doorliep op weg naar acceptatie, persoonlijke kracht en regie nam ik mee toen ik met mijn eigen coach-methode creëerde.
Doe er geen twintig jaar over, zoals ik. Er zijn tools die dit proces enorm versnellen. Had ik het twintig jaar geleden maar geweten!
 
En dat gun ik jou ook!
05071320-F874-4B32-966C-91BFE56AEAC6_1_2
Herken jij jezelf hierin: 
 • Het gevoel dat je vaak moe bent, weinig energie en nooit genoeg tijd hebt?
   
 • Het idee dat je steeds maar in cirkels blijft draaien van pieker-gedachten, je vergelijken met anderen en je 'gewoon' willen voelen? 
   
 • De drang om steeds maar 'door' te moeten van jezelf, dat het lastig is om nee te zeggen, en te stoppen met zorgen, werken of rennen?
   
 • Het gevoel dat je vaak alleen staat in het ziek zijn?
   
 • Dat er daardoor geen balans is tussen tijd voor jezelf en voor anderen, tussen vrije tijd en werk, en tussen ziekte en gezondheid?
Berg opklimmen.jpg
Ik nodig je uit om je af te vragen waar je over vijf jaar bent en hoe het met je gezondheid, geluk en balans staat, als je geen actie onderneemt?
Want bedenk waar je over een paar jaar zou kunnen staan als je wél de regie pakt. Als jij ervoor gaat, je committeert aan je eigen gezondheid en je eigen geluk.
 • Tijdens de eerste 1-op-1-sessie stellen we samen een coachdoel: waar wil je over drie maanden staan?
   

 • Aan de hand van diverse coachmethodes help ik je de regie te pakken over alle aspecten van je leven, waaronder je ziekte. 
   

 • Ik geef je tools om je ziekte te accepteren en we zoeken samen naar wat jou gelukkig maakt en waar je meer van wil in het leven.
   

 • Ik leer je hoe je meer in contact komt met je eigen lijf, waardoor je sneller je grenzen aanvoelt. Ook leer ik je hoe je assertief die grenzen aangeeft naar je omgeving.
   

 • Na drie maanden heb je het doel bereikt dat je hebt gesteld aan het begin van het traject. Je kunt nu met vertrouwen en kracht verder!

Wat gaan we doen?

OVER MIJN IBD-MENTORSHIP

foto Fabienne.jpeg

Fabiënne (24)

"Vanwege mijn chronische ziekte had ik behoefte aan coaching op maat. Die vond ik bij Elda. Doordat zij goed zag wat er nodig was maakte ik in een paar maanden veel groei door. Niet eerder ervoer ik zo’n gevoel van veiligheid en steun tijdens coaching. Je voelt dat Elda écht weet hoe het is. Ik heb veel handvaten gekregen waardoor ik nu weer in mijn kracht sta."

Janneke (37)

Het stond al jaren op mijn lijstje, maar ik was de juiste persoon nog niet tegengekomen. En toen was daar Elda: oprecht, openhartig en lekker nuchter. Dankzij haar eigen ervaring met IBD begrijpt Elda als geen ander waar je mee worstelt. Hoe zij haar 1-op-1 coaching aanpakt sluit perfect aan bij wat ik nodig had. Vanaf het eerste gesprek voelde ik: ‘ja, dit is hoe ik het wil'.

 

Tijdens het IBD-mentorship vielen er voor mij heel wat puzzelstukjes op hun plek. De sessies waren open en ontspannen met ruimte voor humor. De oefeningen waren een eye-opener, waardoor ik mezelf beter heb leren kennen.

 

Met deze kennis en de praktische tips heb ik meer vertrouwen in mezelf gekregen, sta sterker in mijn schoenen in het nemen van beslissingen en - als het gaat om colitis ulcerosa - heb ik nu handvatten in huis om de de regie te pakken.

Foto%20JvK_edited.jpg

Gino (32)

8D83CCE7-4844-44A4-B101-7B850D470A7F_1_201_a.jpeg

Na 6 jaar heb ik vrede gesloten met mijn vijand: Crohn. De onzekerheid, de buikpijn en bovendien de vermoeidheid waren jarenlang mijn grootste vijand en ik kon mij hier niet bij neerleggen. Elda heeft mij geholpen met de laatste stappen die nodig waren om vrede te kunnen sluiten en het te accepteren voor wat het is.

 

Elda is erg kundig, weet de juiste vragen te stellen en de juiste opdrachten in te zetten voor het doel dat ik wilde behalen. Tijdens de (online)sessies heb ik diverse (huiswerk)opdrachten gekregen en zijn we samen goed de diepte in gegaan om te ontdekken waarom het voor mij zo lastig was om vrede te sluiten. Nadat dit duidelijk was kon ik de strijdbijl begraven en sindsdien ervaar ik meer rust en balans in mijn dagelijks leven.

 

Naast deze rust en balans heeft het IBD-mentorship mij veel inzicht gegeven in mijzelf en in bepaalde patronen. Dat is voor mij ook erg waardevol en een mooie bonus.

 

Al met al ben ik erg tevreden en was het de investering meer dan waard!

Simone (50)

Toen ik aan het IBD-mentorship begon was ik heel ziek, emotioneel en moe. Mijn hulpvraag was daarom om balans in mijn leven te krijgen met colitis ulcerosa.

 

Vanaf de intake voelde ik me op mijn gemak. Elda straalt rust, warmte, compassie en begrip uit.
Omdat ik me aan het begin zo slecht voelde kon ik me toen niet voorstellen hoeveel positiever en beter ik er een paar maanden later bij zou zitten.

Foto%20SB_edited.jpg

Elda heeft me handvaten gegeven om te mogen zijn wie ik ben, op te komen voor mijzelf,  dingen te leren accepteren, de regie te pakken en de controle af en toe los te laten.

 

Inmiddels heb ik grote stappen gemaakt en zit ik beter in mijn vel. Ik ben dankbaar voor Elda’s ondersteuning en blijf haar tools toepassen!

Peter (46)

Foto Peter.jpeg

Ontkennen en steeds maar doorgaan, dat deed ik jarenlang met mijn Crohn. Het werkte niet: de ziekte verergerde en een darmoperatie volgde. Na de operatie zocht ik overal naar oplossingen: in medicatie en supplementen, voeding, beweging, omgaan met stress en gespreksgroepen. Alles hielp een beetje, maar ik miste een holistische benadering om mezelf op een écht nieuwe koers te zetten. Toen kwam ik met Elda in contact en volgde ik bij haar een coachingstraject. Elda heeft mij met behulp van Acceptance and Commitment Therapy laten zien hoe het ook anders kan; niet langer 'pushen' – doorbeuken - maar luisteren naar je lichaam en een goede balans vinden in wat je wilt, kan of moet doen.

Met haar benadering, 'tools' en eigen ervaring heeft Elda mij geholpen een pad te zien naar een even zo leuk leven; anders, maar niet minder betekenisvol. Dat komt niet vanzelf, maar Elda heeft mij het vertrouwen gegeven dat ik het kan, niet ondanks maar mét Crohn. 

Inmiddels voel ik meer rust en balans in mijzelf, ga makkelijker om met situaties als het anders loopt dan verwacht en kan ook weer meer genieten van wat ik doe.

 

Bedankt Elda, het was de investering in mijzelf meer dan waard!

Mariska (30)

Wat een fijn persoon is Elda om samen een coachingstraject mee te doorlopen.

 

In een korte tijd heb ik enorm veel geleerd en sta ik krachtiger in het leven dankzij de juiste tools en handvatten die Elda heeft gegeven.

 

Ik heb nog steeds dezelfde ziekte maar ik voel me zoveel beter!

Mariska.jpg

Åsa (51)

foto Asa 2.jpg

Elda heeft mij gecoacht in het accepteren dat ik toch écht Crohn heb en niet aanstelleritis of iets verwaarloosbaars. Zij is een bijzonder prettig persoon om mee te mogen werken. Ik heb haar al binnen enkele sessies dingen over mezelf verteld die niemand anders weet. Zaken die wel nodig op tafel moesten om voor mezelf bepaalde gedachtepatronen te verklaren en doorbreken.

 

De warmte en kalmte die ze uitstraalt heeft mij geholpen om grote stappen te zetten, haast zonder het te merken.  Ze werkt met de ACT-methode, maar kent en gebruikt ook veel andere theorieën en methoden.

Heb ik mijn ziekte volledig leren omarmen? De ene dag gaat het me beter af dan andere dagen. Ik ben me nu wel goed bewust van waarom ik van mezelf niet ziek mocht zijn en kan dat stemmetje ook beter dempen.

Ook kan ik beter meebewegen met de ups en downs die met een chronische ziekte gepaard gaan. Zonder de hulp van Elda zou ik nog steeds als een Don Quichot tegen een onzichtbaar monster vechten.

Dank je wel Elda!

Dus nog even in het kort: 

 • Twee 1-op-1-coaching-sessies per maand, wekelijkse opdrachten, altijd WhatsApp-contact mogelijk.
   

 • Toegang tot ingesproken meditaties speciaal voor IBD, waaronder acceptatie-oefeningen, mindfulness in drie minuten en een body scan.
   

 • Toegang tot mijn online community met andere IBD'ers, waar je verhalen kunt delen en geïnspireerd kunt raken.
   

 • We zetten een transformatie in gang richting omgaan met je ziekte en het leiden van een rijk en vervuld leven.
   

 • Ik ben aangesloten bij de Nederlandse Orde van Beroepscoaches (NOBCO) en NONONS-erkend expert coach.

fullsizeoutput_f2b.jpeg
Wat dit alles kost?

Je krijgt drie maanden persoonlijke begeleiding
en transformatie voor 797 euro.

Mocht je het lastig vinden om in een keer te betalen, dan kun je in termijnen van 277 euro betalen. Ook additionele maanden, na de eerste drie, zijn bij te boeken voor dat bedrag.
Groene bladeren

De voordelen: 

 1. Persoonlijke benadering

 2. Een tijd lang volledig werken aan jezelf

 3. Echte 1-op-1-aandacht en 24/7 begeleiding

 4. Keuze voor online of offline in mijn praktijk in Rotterdam

 5. Extra: lidmaatschap IBD-community en toegang tot meditaties speciaal voor IBD

Wat er van jou nodig is?

fullsizeoutput_f03.jpeg
 • Zin om vooruit te komen, in actie te zijn, de regie te pakken.
   

 • Bereidheid om oefeningen wekelijks en soms dagelijks te doen, écht aan jezelf te werken.
   

 • Een financiële investering.

Dus: boek je een leuk reisje, koop je een huishoudelijk apparaat of investeer je in plaats daarvan in je gezondheid en geluk?

Yes! Je hebt de eerste stap gezet op weg naar echte regie.

bottom of page