top of page

Lichaamsgerichte coaching

  • Leer je lichaam en jezelf omarmen
     

  • Durf vrij en authentiek te leven
     

  • Laat de balans terugkeren in je lijf

Jarenlang leefde ik in mijn hoofd, loste alles op door te denken.
Ik piekerde veel en ik vond het moeilijk om keuzes te maken.

Ik conformeerde me aan regels van anderen.
Die regels en systemen gaven me houvast.
Maar ze hielden me ook gekooid: ik was nooit echt gelukkig.
 
Mijn overlevingspatronen waren: me aanpassen aan anderen,
sterk zijn en doorgaan, of het opgeven als het echt te moeilijk of spannend werd.
 
Daardoor verloor ik mijn authenticiteit, mijn eigenheid.
Eigenlijk had ik die al heel lang begraven: ik wist niet wie ik diep van binnen was.

Ook leefde ik veel op mijn eigen eiland. Ik trok me snel terug, bang voor afwijzing of falen, en streed zowel tegen mijn gevoelige darmen als tegen de wereld.


Jarenlang werkte ik met cognitieve coach-methodes om aan mezelf te werken en te proberen mijn darmklachten te verminderen. Die methodes gaven me inzicht in mijn patronen, maar het lukte me niet om de echt patronen te doorbreken.

Ook deed ik verschillende diëten, ging ik meer en anders bewegen en werkte ik aan rust en balans. Alles hielp een beetje, maar niets bracht me de grote doorbraak die ik zocht.

Toen ging ik lichaamsgericht werken. 
Ik wilde bewuster gaan leven en meer contact met mezelf te krijgen.

In de maanden die volgden sloot ik met horten en stoten vriendschap met mijn lichaam en daarmee automatisch met mezelf. Ik ging mét mijn buik en mét de wereld samenwerken. Meer in verbinding.
 
Ik ontdekte mijn lichaamsintelligentie en wat er nog in de weg zat
om die vol te gebruiken. Mijn lijf gaf elke keer de juiste informatie.
 
Deze vorm was veel natuurlijker, moeitelozer.
Waar ik altijd hard had gewerkt om dingen te bereiken, ging dit vanuit flow.
 
Door laag na laag af te pellen van mijn persoonlijkheid kwam ik bij de kern terecht. Dat was superspannend, maar ook bevrijdend.
 
Ik leerde navigeren op mijn innerlijk kompas, beetje bij beetje werd het minder eng en was ik steeds minder bang voor het oordeel van anderen. En voor mijn  eigen innerlijke criticus.
 
Totdat ik me compleet bevrijd voelde. Ik was vrij.

Wat leverde
dat op?

Naast dit gevoel van vrijheid had ik nog meer resultaten:
ik liep rechter op, voelde meer trots, ademde dieper, voelde minder stress en kon mensen met meer ontspanning aankijken. Ook leerde ik complimenten ontvangen. Mijn relaties werden beter, authentieker.
Ik kwam erachter dat alles er al die tijd al was geweest. Het was alleen bedolven geweest onder het puin.

Langzaam maar zeker ging ik keuzes maken die bij mij pasten. Kon ik steeds beter onderscheiden wat oké was voor mij en wat niet oké was. Liet ik niemand meer over mijn grenzen heen lopen. 

Het leverde me veel op. Ik kreeg meer energie, omdat ik minder kracht verloor door me druk te maken over wat anderen vonden en of ik wel aan de regels voldeed.

Ik voelde me lekkerder in mijn vel, werd ’s ochtends gelukkiger wakker. Ging positiever denken; van een halfleeg naar een halfvol glas. 

En als kers op de taart ging het steeds beter met mijn buik, met mijn gezondheid. Hoe meer blokkades ik ophief, hoe meer lagen ik afpelde, hoe gezonder ik werd. 

Dus in plaats van steeds meer therapieën, boeken lezen, cursussen doen, ging ik minder doen. En kwam ik daardoor bij de essentie. Via mijn lichaam. 

Dat gun ik jou ook. Je vrije en authentieke zelf kunnen zijn.

En daardoor meer gezondheid ervaren.

Wat bied ik jou?

Ik leer je uit je hoofd te komen, je lijf meer te gaan ‘bewonen’ en daarmee je lichaamsintelligentie te vergroten.
 
Dat nieuwe bewustzijn brengt weer persoonlijke groei met zich mee.
 
In de meeste gevallen gaat dat gepaard met klachtenverlichting. Al deze thema’s hebben namelijk te maken met (darm)gezondheid.
 
Met authentieke begeleiding, liefdevol kijkend naar jouw potentie, help ik jou uit je ‘oude’, niet-helpende gedachten en gedrag stappen, en nieuwe stappen zetten richting jouw echte dromen en doelen.
 
Maskers helpen je overleven. Als je ze afzet kun je echt gaan leven.

Maar dat is spannend. Ik help je daarbij op een manier die veilig en vertrouwd voelt.

Wat mijn cliënten zeggen:

Sabine (32)

'Waar ik vastliep bij de psycholoog lukte het met de lichaamsgerichte coaching van Elda wel: langzaam werden de klachten minder. Dankzij het proces bij haar heb ik geleerd beter te luisteren naar mijn lijf.'

Hoe gaat het praktisch in zijn werk?

In mijn sessies werk ik op het snijvlak van lichaam en geest. We hebben gesprekken, maar doen ook vaak meditaties waarbij we wat intuïtiever gaan kijken wat je lijf, je persoonlijkheidsdelen en je ‘zijn’ te zeggen hebben.​

 

Doordat we zo direct te werk gaan komen we sneller bij de kern. Je lijf geeft aan welke blokkades er zijn en welke niet-helpende patronen opgelost mogen worden.​

 

De methodes die ik gebruik reiken van Voice Dialogue en Internal Family Systems tot Acceptance and Commitment Therapy en systemisch werk. Ook werk ik met de polyvagaaltheorie om stress te reguleren. Al die technieken brengen je dichter bij jezelf en bij wat jij diep van binnen belangrijk vindt. En de saboterende stemmen in jezelf worden milder of helemaal getransformeerd. ​

 

Ik coach met mildheid, positiviteit en zie altijd mogelijkheden. Ik zie jouw hoogste zelf. Als het niet rechtsom gaat, dan doen we het linksom. Ook bied ik de ruimte voor jou om te groeien. Jij bepaalt het tempo. Alles gebeurt wanneer jij er klaar voor bent.​

 

Meestal begeleid ik je een aantal maanden. Per sessie kun je wel al opluchting voelen of resultaat, maar het gaat mij om het in gang zetten van het transformatieproces. En dat heeft tijd nodig. Daarom werk ik met trajecten van vier of zes maanden.​

IMG_6477.jpeg

Nieuwsgierig geworden?

Maak dan een vrijblijvende afspraak voor een gratis kennismakingsgesprek of plan een volledig intakegesprek 
van een uur
(80 euro).

Dat kan zowel online als live in mijn praktijk in Rotterdam.
bottom of page